Dagbok

Dagsrapportene fra Trondheim og videre sørover, ligger på hovedsiden. Skroll nedover til de aktuelle dagene

Dag 16: 21.juni Steinkjer - Trondheim:

Og så var 1. etappe ferdig 🙂🙂🙂 til Trondheim

Startet dagen med møte og litt jobbing før jeg traff en mengde gode kollegaer i lunsjen. Startet ikke før ca. 1300 fra Steinkjer. Jeg var innom 3T Steinkjer og

Et aldeles ufyselig vær med styrtregn og vind. Regnet stoppet, men motvind ut av en annen verden hele vegen inn til Trondheim. Ingunn og Line møtte meg på Torget. Koselig 😀

Dagens etappe ble 135 km. Totalt så langt: 1759 km

Fridag i morgen med lår-, legg- og fotmassasje på Solsiden Spa. Tror dere at jeg gleder meg? Jaaa

Dag 15: 20. juni Snåsa - Steinkjer:

Overnattet på Snåsa Hotell der Snåsamannen - Joralf Gjerstad - hadde sitt virke. Rolig tur langs Snåsavatnet med et kort stopp ved Bølareinen. Kom til Vegkontoret på Steinkjer der det ble en kort arbeidsdag. Hyggelig å treffe mange gode kollegaer.

Seint på ettermiddagen ble det en drøy times pengeinnsamling foran Amfi, Steinkjer. Mange travle nordtrøndere hastet forbi.

I morgen blir det også en kort arbeidsdag på kontoret før vegen går videre mot Trondheim.

Dagens etappe: nydelige 63 km. Totalt: 1624 km

Dag 14: 19. juni Majavatn - Snåsa:

Og så var det slutt med Nord-Norge og velkommen til Trøndelag. Traff mange hyggelige folk ved porten til Nord-Norge, bl.a. en busslast med franskmenn som gjerne ville fotografere meg. Følte meg litt som en ape i bur.

Mye motvind ned gjennom dalen, grei sykkelrute, men hvor er rasteplassene? Selv om jeg endte opp 300 m lavere enn utgangspunktet, ble det 655 høydemeter.

Ble veldig godt mottatt her på Snåsa Hotell, i Bølareinen og Joralf Gjerstads rike. Fikk regn de siste 10 minuttene.

Dagens etappe ble på 139 km. Totalt så langt: 1561 km

Dag 13: 18. juni Mosjøen - Majavatn

Dagen startet i sentrum av Mosjøen med innsamling av penger i bøssa mi. Utrolig giverglede . Stod ved siden av en søt skulptur (bildet) som jeg tror heter "strekk deg mot lyset".

En flott og rolig tur opp til Majavatn. Stoppet på Trofors og besøkte foreldrene til en kollega (Even). Ble servert nystekte vafler, med syltetøy og rømme. Et utrolig koselig avbrekk fra tråkkingen som bare bekrefter inntrykket av kjempekoselige folk her nord.

På rasteplassen ved Brenna (vegen ut til Brønnøysund), pratet jeg med 3 trivelige sjåfører fra Rasmussen Transport. Utvekslet meninger om kjøring og stoppesteder. Må si meg enig i den noe milde kritikken av hva som tilbys de som MÅ stoppe av hendyn til kjøre-/hviletid. Her har vi i Statens vegvesen ei oppgave.

Utrolig hvor lett 300 m opp til Majavatn går (790 høydemeter på turen).

Dagens etappe 97 km. Totalt så langt: 1422 km

Dag 12: 17. juni Mo i Rana - Mosjøen

Først og fremst en hjertelig takk til Nina og resten av betjeneningen på Rica Fjordgaarden i Mo for herlig og gratis forpleining.

Rolig formiddag i Mo før starten mot Mosjøen. På Statoilstasjonen i Korgen, traff jeg Gerd og Bjørn. Artig å treffe kjentfolk. På veg opp mot Korgenfjellet, ble jeg tatt igjen av Fretex Recycling Tour som jeg også traff i Harstad. Traff dem igjen på hotellet Fru Haugan i Mosjøen. Hyggelige folk; f.v. Arnt Willy som syklet, Sigurd og Oda Helen i følgebilen. Se ellers nettstedet for Fretex:
http://fretexrecyclingtour.wordpress.com/

Møter enorm velvilje over alt mht innsamlingen. Bøssa begynner å bli TUNG. Håper også at det går inn en del midler gjennom nettsiden min. Ellers en meget stor takk til Fru Haugan Hotell som ga meg både gratis rom og ikke minst middag. Jeg blir rørt.

Dagens etappe: 97 km. Totalt til nå: 1325 km.

Dag 11: 16. juni Fauske - Mo i Rana:

Dagen startet sur og kald og for første gang på ei uke, måtte jeg trekke på meg sykkeljakke 😥

Oppstigning til Saltfjellet gikk greit inntil jeg ble bitt av en hund. Heldigvis så jeg firmanavnet på husveggen der hunden kom springende fra. Måtte søke opp eieren ettersom det endte opp på legevakta i Mo i Rana med undersøkelse og stivkrampesprøyte.  I følge eieren var det en 5 år gammel lapphund som selvsagt aldri hadde bitt noen. Utleggene skal i det minste refunderes. Kjedelig opplevelse, men regner med at det går greit.

Saltfjellet ble ellers en fin opplevelse i kraftig medvind, og etter hvert dukket også solen fram igjen. Alt ved det gamle.

Dagens etappe ble på 182 km med kun 1380 høydemeter. Total lengde så langt 1228 km.

Dag 10: 15 juni Ulvsvåg - Fauske:

Ingunn og jeg har faktisk bryllupsdag i dag 🙂🙂🙂🙂🙂

Dagen var en form for transportetappe, men den ble ganske heftig mht til antall høydemeter. 2245 av dem merkes ganske godt når en har en henger på 19-20 kg bak seg. B.O.B.-hengeren fungerer faktisk veldig godt selv om den drar meg nedover igjen i alle oppoverbakkene.

Talte 15 tunneler av varierende lengde. Ble en ekstra rundtur på 27 km pga forbud mot sykling i den lengste. At E6 gikk samme veg for noen år siden, er vanskelig å forstå. Masse flotte fjelloverganger og mange flotte fjell med Kråkmotinden som den mest særegne (se bildet).

Det gikk fint i alle, men noe ubehag i Rauhammer-tunnelen da den hadde en stigning på 7 %. Ikke mange trailere ville gi slipp på farten i motbakken. Er i tillegg godt utstyrt med blinkende lys både foran og bak, i tillegg til refleksvest mm. Så lenge konsentrasjonen i tillegg er på topp, går det fint, men neppe en strekning å inkludere i familieturen.

Overnatter ca. 5 km sør for Fauske. Dagens etappe ble på 164 km- Totalt så langt: 1046 km.

Dag 9: 14. juni Harstad - Ulvsvåg:

En stoooor takk til "SYKKEL OG MOTOR" i Harstad. Ikke bare tok de justering av gear, skifte av dekk mm. på rappen, jeg fikk et nytt dekk, alt gratis, som støtte til kreftsaken. Sånn velvilje gjør dagene utrolig lette 🙂🙂🙂🙂🙂

Da blir det en tur til kollegaer her i byen. For øvrig har søstersen bursdag i dag. Gratulerer med dagen, Gerd Jorunn 😀


Nok en dag med maksvær. "Rekruttering på Langs", Handicapforbundets rekrutteringsopplegg der 2 håndsykler Lindesnes - Nordkapp, kom til Harstad i dag, men jeg fant ikke ut hvor de var, så det ble dessverre ikke noe treff. Synd. Traff imildertid Fretex sin (Re)cycling tour fra Kirkenes og ned gjennom hele landet.

Traff utrolig mange hyggelige folk og hadde en aldeles strålende kveld ved Ulvsvåg Gjestgiveri sammen med folk fra Andøy, Bergen, Trondheim og lokalt. Også en stor takk til gjestgiveriet som ga meg gratis overnatting og en nydelig laksemiddag. Jeg blir nærmest rørt over all velviljen jeg møter.

Samlet inn en god del penger gjennom hele dagen, en dag som ble på 114 km (mye fram og tilbake i Harstad). Total lengde så langt: 882 km-

Dag 8: 12. juni Finnsnes - Harstad:

Syklet Finnsnes - Skrolsvik i (igjen) nydelig sommervær. Gjensyn med Skrolsvik etter 38 år (noen dager i militæret). Kjente meg ikke igjen. Koselig mannskap på MF Helgøy (se bildet) over til Harstad. Ikke mange passasjerer, men mange kroner ned på bøssen min likevel.

Dessverre ikke mulig å legge til kommentarer til bildene mine i dag. Jeg skal gjøre det senere, men noen taler for seg, skulle jeg tro.

Dagens etappe ble på 83 km. Totalt så langt: 768 km.
Tar sikte på å besøke kollegaer her i Harstad i morgen

Dag 7: 12. juni Tromsø - Finnsnes:

Elisabeth fra Kreftforeningen stilte opp på 1. pinsedag og vi byttet bøsser - flott.  Kraftig motvind (liten kuling - se bilder) over Kvalsundbrua, men som selvsagt ble medvind etter hvert. Hadde god tid til å rekke fergen fra Brensholm (til Senja). Sovnet i solen på fergeleiet - herlig. Fergen gikk kl 1700. Traff mange hyggelige mennesker, både på iskiosken i Sandneshamn og på Brensholm.

Stille og rolig tur fra Botnhamn og ned til Finnsnes. Dagens etappe ble 109 km.

Totalt så langt: 685 km


Dag 6: 11. juni Lyngseidet - Tromsø:
Overnattet på Stigen Vertshus hos Patrik og Henrika. Anbefales. Hyggelige folk som forhåpentligvis får stedet oppe. Lyngsalpene et fantastisk skue (se panorama i Fotoalbumet). Fasinerende og formidable fjell her i nord. En ny fergestrekning med rimelig heftig vind. Mange kitere ved Breivikeidet. God medvind inn til Berg/Laukslett. Ditto motvind resten inn til Tromsø. En flott ettermiddag med grilling og (litt ;-) drikke hos Kirsti og Petter. Bor på Scandic Tromsø (v/flyplassen). En stor takk til hotellet for gratis overnatting og fruktkurv på rommet.

Nye bilder i Fotoalbumet. Dagens strekning kun 77 km. Totalt så langt: 576 km

Dag 5: 10. juni Storeng - Lyngseidet:
En dag med usannsynlig mange høydemeter, antar  opp mot 2000. 4 fjelloverganger på målte 1200 m. Virket ikke slik på kartet. Mange varmegrader, virket kaldt når ned mot 20 på slutten :-) Shorts og sykkeltrøye hele dagen så nå er jeg solbrent. Endte opp på Lyngseidet - Stigen Vertshus hos Patrik og Henrika. Lyngsalpene i nærheten. Kvænangsfjellet var heftig. Deretter et koselig kaffetreff hos Tommy på Joker Oksfjord. På grunn av at hele telenettet var nede, ble logistikken litt tungvin. Ble imidlertid hjulpet av to unge jenter på torget i Storslett, mens bestemoren stod og ventet langs vegen ved Rotsund. Hendelsen krever nok en forklaring, men er et utrolig eksempel nordnorsk hjelpsomhet og gjestfrihet.

Dagens etappe med smått og stort, ble 136 km. 499 km totalt. Se ellers Fotoalbumet

Dag 4: 9. juni Alta - Storeng:
Dagen startet på vegkontoret i Alta. Var innom Amfi og fikk kanskje så mye som 1500 kr i løpet av 15-20 min. Artig. Etter montering av ny sykkelcomputer, bar det sørover i fantastisk sommervær. Var innom prosjektkontoret for Alta Vest og fikk nettopp; ny vest. Matpause i Talvik utenfor L. Mikkelsen. Traff Oddbjørg (?) vegvesenansatt (se bildet). Ved Harranes (Langfjorden) kolliderte jeg nesten med 3 rein som skulle springe over vegen etter at jeg møtte 3 motorsyklister. "Bommet" med under 3 m - puh. Dagen avsluttes (også overnatting) ved Storeng (Ansi Turistservice) med strålende utsikt til Kvænangstindene. 

Se Fotoalbumet for bilder så langt.

Tilbakelagt totalt: 363 km 

Dag 3: 8. juni Skaidi - Alta:
Et typisk bilde for hvordan det var i dag. Stort sett pissregn hele vegen fra Skaidi og nesten helt til Alta. Tåke og kaldt, men heldigvis ikke vind. Sænnalandet var likevel et fasinerende område. Høyeste punktet 385 moh. Kom til Alta ca. 1430 og besøkte kollegaer. Skal tilbake dit i morgen formiddag. Må samle litt penger sjø :-) Sykkelcomputeren må skiftes.

Syklet gjennom to asfalteringsområder i sprutregn så sykkel, klær, henger og undertegnede måtte renses med avfettingsvæske. Hjalp på alt, men på meg kun det som var utenpå huden.

Line tar fly hjem til Trondheim i morgen etter å ha vært en uvurdelig og meget koselig reisekamerat fram til Alta. Klem fra pappa.

Dag 2: 7. juni Honningsvåg - Skaidi:
Blir nok Nordkapptunnelen likevel. Ble anbefalt dette framfor Havøysundvegen.

Ellers har INGUNN bursdag i dag, så gratulerer så mye med dagen
🙂 🙂

Valgte altså Nordkapptunnelen og Fatima. En spennende bit, der det gikk rimelig fort den første halvdelen av tunnelen, for som bomvakta sa: "Berre peis på". Fikk mye igjen for alle spinningtimene i vinter der jeg har STÅTT. Igjen en dag med flott vær, men mye mot- og sidevind. Syklet forbi et skilt der det var fareskilt for vind, med underskilt "0-73 km". Feil; det skulle stått 126 km. Kom til Skaidi etter drøyt 8 timer.

Start Nordkapp. 6. juni:
Flyreisen opp i maksvær også og flyet tok en svipptur rundt Nordkapp før landing for sightseeing.
Første etappe: Nordkapp en opplevelse. Relativt lite folk  som alle ventet på en flott midnattsol. Turen mot Honningsvåg startet litt over 1900 i et fantastisk vær. Neppe mulig å få det bedre. Nordkapplatået er relativt lokalt. Resten av Magerøya er en stor berg og dalbane - og helt fantastisk. Annerledes enn jeg hadde ventet. Traff en sveitser 2 mil fra Nordkapp som var snart ferdig med sykkelturen. 5400 km fra Bern. Imponerende.

Se Fotoalbumet for bilder

Da jeg kom til Honningsvåg, pratet jeg en stund med en som hadde mistet kona si for 1 1/2 uke siden i kreft. En slik samtale gjør at hensikten med turen min rykker usannsynlig mye nærmere og gjør at en virkelig begynner å tenke over livet. Jeg kommer nok til å tenke mye på han, en utrolig sympatisk mann.

Torsdag 2. juni

Pakking av sekken. Hengeren skal tåle 30 kg og jeg kommer heldigvis langt under det. Sekken rommer 92 liter og jeg kommer heldigvis langt under det. Pakker ikke klær for gallamiddager etc. så adgangen til kun enkle spisesteder er sikret - hehe.

Tirsdag 31. Mai

Hengerdekselet er ferdig montert og profileringen er også ferdig. Intervju med nett-adressa. Artig.
 
Oppdaget til min store skuffelse at IPaden min IKKE kan brukes til oppdatering av nettsiden min. Kommer desverre bare til første del av oppdateringen, men får ikke fullført den
😠😠😠😠😠🤒🤒🤒🤒

Hvordan skal jeg løse det?

Søndag 29. mai

Nye 13 mil hjem igjen fra hytta. Tordenvær og skybrudd FØR jeg startet og de første 12 milene gikk mellom skybrudd både her og der. Utrolig hvor heldig jeg var. Flott og ikke minst varmt de første 12 milene, men rett før Heimdal traff skybruddet meg med full kraft. Jeg må vel være forberedt på dette også.

Fredag 27. Mai

Etter litt spinning etc. i løpet av uka, var det på nytt en hyttehelg med dertil hørende rolig sykling i 13 mil. Hyggelig selskap av Terje Svaan ut til Buvika. "Bommet" på de fleste regnbygene, men lufta i bakhjulet ble et problem. Måtte bite i det sure eplet og skifte dekk på Orkanger etter å ha pumpet opp 3 ganger.

Lørdag 21. mai

Berkåkrunden (21 mil) i vekslende vær, men kraftig motvind opp til Berkåk. Som kjærrings sa; "Håper det snur til jeg skal hjem igjen", hvilket det gjorde. Motvind nedover hele Orkdalen, også innover fjorden igjen. Ikke mye beskyttelse å få når du er alene i motsetning til et felt, men artig lell
🙂
 Kun 2 uker igjen.

19. mai

En tur med "gjengen". Kari, Ailin og Monica fra fjorårets TVK-gruppe, inviterte til rolig (?) tur til Børsa og Ånøya. Tok for egen del en avstikker til Korsvegen. Bommet på de fleste regnbygene. 100 km i fint sommervær
🙂

17. mai

Ikke noe 17. mai tog, men en lang og fin tur hjem fra hytta - også med henger. Sykkelen er fantastisk god å sykle på. En Cyclocross-sykkel kan anbefales. Mulig med allsidig bruk.

15. mai

Første tur ut på hytta med fullt utstyr. Forskjellen mellom sykling med og uten henger, var mindre enn jeg hadde regnet med, BORTSETT fra oppover bakkene.

Tirsdag 10. mai

Nysykkelen - Bianchi D2 Axis 2010 Cyclo Cross Bike - har kommet - hurra 🙂🙂🙂

Sammen med hengeren som ble montert i helgen, blir vi nok et fint team. Nå er det en tur Byneset rundt.

Søndag 8. mai

Hjemtur fra hytta (130 km) i flott sommervær. Var nok ikke forberedt på væsketapet. Hadde i tillegg for lite mat med så jeg gikk tom for næring 30 km hjemmefra. Ingen god opplevelse, men har gjort det før.
 😥

Lørdag 7. mai

Hengeren er på plass og ferdig montert.

Fredag 6. mai

Starttidspunktet fra Nordkapp har jeg nå bestemt til mandag 6. juni om ettermiddagen - altså om en måned. Å få på plass logistikken for ankomst/start etc. Honningsvåg og Nordkapp, har vært litt innviklet, men er nå på plass. For å unngå Nordkapptunnelen, tar jeg Hurtigruta fra Honningsvåg til Havøysund tidlig om morgenen 7. juni. Ca. samme lengde til Smørfjord, men flottere veg - Fv-889 er foreslått som en framtidig nasjonal turistveg. 

Mandag 25. april - 2. påskedag

Hjem fra hytta etter en flott påskeferie. 130 km hjem til Trondheim i til dels ufyselig vær. 8 grader og øsende regnvær. Håper ikke det blir for mange av disse dagene i juni 😠

I påskeuka

Et par dager med 1 - 2 "Nes-runder" på hytta. 75 km i rolig tempo. Flott påskevær begge dagene 🙂

Fredag 15. april

Den første langturen. Trondheim - Valset fergeleie. 100 km. Rolig tempo. Fin tur på 4 timer

Søndag 10. april

🙂
Forberedelsene til turen har vel egentlig pågått siden i fjor sommer. Etter Styrkeprøven og senere Birken, har vanlig trening vært tema gjennom høsten og vinteren. Styrketrening og spinning 2-4 ganger i uka, har stått på programmet. Etter jul har B75 (mandager) og B90 (onsdager) vært faste poster på 3T Rosten. Tirsdager og/eller torsdager har vært på 3t Midtbyen elle 3T Solsiden. Variert mellom rolige økter og Pulsspinn. Treningen på Rosten har vært kombinert med fine vennetreff etterpå. Lørdag (9.4) ble det Oksvoll-tur i småregn og stiv kuling. Formen virker sånn noenlunde "i rute"
🙂

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

asnes38@hotmail.com | Svar 29.06.2011 12.25

Det var artig å sykle sammen gjennom Sandefjord og få en prat. Det er en voldsom prestasjon å gjennomføre en slik tur som du gjør for Kreftsaken!

Berry | Svar 01.06.2011 23.13

Hei Erik, du har ikke lagt inn ruta di på forhånd? Hadde vært arti å se veivalgene. Hvis turen går forbi Bolsøya/Molde er du hjertelig velkommen hos oss.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

08.07 | 00:04

Hyggelig å møte på deg. Hilsen gutta på Kopstad brannstasjon.

...
03.07 | 01:30

Flott side Erik! Spennende og variert innhold. Og meget godt tiltak. God tur videre!
Hilsen Inger Marie

...
29.06 | 23:42

Hei Erik! Imponerende, både sykling og innsaml Slike turer er i vinden nå, i går traff jeg to ungd.som syklet motsatt veg. Mor til den ene beh.bittet ditt i Mo

...
29.06 | 19:22

Hej Erik Jørgen.Du har altid været en frisk gut, jeg er en smule stolt af dig og jeg nyder at kunne følge dig. Kærlig hilsen Kitty.

...
Du liker denne siden